Περίδοτο το λαμπερό !!!

Πόσοι από μας έχουμε εντυπωσιαστεί και αναρωτηθεί από που προέρχεται το χρώμα καθώς και ποια είναι η προέλευση διάφορων ημιπολύτιμων λίθων οι οποίοι βρίσκουν μια θέση στην καθημερινότητα μας . Ένας από αυτούς είναι και το περίδοτο…το χρώμα του χαρακτηρίζεται από λαμπρότητα και φρεσκάδα !!!

Από τα αρχαία χρόνια οι Έλληνες καθώς και η γνωστή μας Κλεοπάτρα διακοσμούσαν με περίδοτο τα κοσμήματά τους. Υπήρχε η αίσθηση ότι φέρνει ευτυχία, επιτυχία και καλή τύχη. Μπορεί να το έχετε ακούσει και σαν τοπάζι αλλά και σαν σμαράγδι της νύχτας σύμφωνα με τους Ρωμαίους !

Το «σμαράγδι της νύχτας» όπως θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε (εικόνα 1-2) οφείλει το χρώμα του στην ποσότητα του σιδήρου που περιέχει και όσο πιο υψηλή είναι τόσο πιο πράσινο, σπάνιο και ακριβό.

Πριν έρθει στην καθημερινότητα μας και το συναντήσουμε σε κάποιο ράφι μαγαζιού με ημιπολύτιμες πέτρες, ορυχεία στην Αριζόνα και στο Πακιστάν έχουν φροντίσει να το προμηθεύουν, καθώς η μεγαλύτερη εξόρυξη είναι εκεί με μεγάλους κρυστάλλους εξαιρετικής ποιότητας.

Το εντυπωσιακό χρώμα του περίδοτου εμπνέει τόσο τους σχεδιαστές κοσμημάτων όσο και τους σχεδιαστές μόδας των οποίων οι δημιουργίες είναι εντυπωσιακές καθώς και λαμπερές.

Την επόμενη φορά που θα έρθει στα χέρια σας ένας ημιπολύτιμος λίθος σαν το περίδοτο,σκεφτείτε πόσο έχει ταξιδέψει αλλά και τι αξία μπορεί να έχει αυτό το μικρό κομμάτι που έχετε στην κατοχή σας.

Leave a Reply

Loading...